Bookmark and Share

Notice: On April 23, 2014, Statalist moved from an email list to a forum, based at statalist.org.


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: st: runmplus: applications not found


From   Christopher Bratt <christopher.bratt@gmail.com>
To   statalist@hsphsun2.harvard.edu
Subject   Re: st: runmplus: applications not found
Date   Tue, 22 Oct 2013 18:48:42 +0200

Thanks a lot, Sergiy!

For anyone interested, the trick was to drop a Stata macro after the
first run. The first run of runmplus (on Mac) resulted in a macro
mplus_path (providing the correct path).

runmplus would not run without that macro being dropped before or as
part of the input in the next run of Mplus from Stata. (I figured this
out thanks to Seriy's last suggestion, very grateful, Sergiy.)

Christopher

On 22 October 2013 16:59, Sergiy Radyakin <serjradyakin@gmail.com> wrote:
> Christopher, try this:
> http://www.statmodel.com/mactutorial.shtml
>
> Short of having either a Mac or MPlus, I can't help more. Use the -set
> trace- to see which file is failing, and whether the error message is
> from Stata (ado files) or from MPlus itself. (runmplus has quite a few
> files: http://ideas.repec.org/c/boc/bocode/s457154.html , and you
> don't show the exact commands you typed)
>
> Also try to -pwd- before your first successful run and after. See if
> it changes. If so, then there is some dependency on the current
> directory which must be a particular folder then. Then just cd to that
> folder every time.
>
> Another alternative is that there is e.g. some sort of global left
> behind after the first run, that confuses the second run. Try to
> -macro list- before and after, see what changes.
>
> Hope this helps.
> Best, Sergiy Radyakin
>
> --
>
>
> On Tue, Oct 22, 2013 at 4:23 AM, Christopher Bratt
> <christopher.bratt@gmail.com> wrote:
>> Dear list members
>>
>> I try to integrate Mplus and Stata via the runmplus ado in Stata. A
>> few problems emerge, in particular: I can run an analysis, yet if I
>> try again, I will get the following error message:
>>
>> applications not found
>> r(111);
>>
>> I would have to restart Stata to solve this. I was not able to find
>> any information on this on the web. I use Stata and Mplus on the Mac
>> OS.
>>
>> If anyone could guide me out of this problem, I'd be very thankful.
>>
>> Regards,
>> Christopher Bratt
>>
>> --
>> Christopher Bratt, PhD
>> Senior Researcher, International Research Institute of Stavanger, Norway
>> Honorary Member of School of Psychology, University of Kent, United Kingdom
>> *
>> *   For searches and help try:
>> *   http://www.stata.com/help.cgi?search
>> *   http://www.stata.com/support/faqs/resources/statalist-faq/
>> *   http://www.ats.ucla.edu/stat/stata/
> *
> *   For searches and help try:
> *   http://www.stata.com/help.cgi?search
> *   http://www.stata.com/support/faqs/resources/statalist-faq/
> *   http://www.ats.ucla.edu/stat/stata/



-- 
Christopher Bratt, PhD
Senior Researcher, International Research Institute of Stavanger, Norway
Honorary Member of School of Psychology, University of Kent, United Kingdom
*
*   For searches and help try:
*   http://www.stata.com/help.cgi?search
*   http://www.stata.com/support/faqs/resources/statalist-faq/
*   http://www.ats.ucla.edu/stat/stata/


© Copyright 1996–2018 StataCorp LLC   |   Terms of use   |   Privacy   |   Contact us   |   Site index