[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

st: AW: label problem in sts test

From   "Martin Weiss" <>
To   <>
Subject   st: AW: label problem in sts test
Date   Thu, 29 Oct 2009 14:13:43 +0100


This problem can be reproduced via

webuse stan3, clear
stset, noshow
sts test posttran
codebook postt
la def yesno 0 "no" 1 "yes"
label values posttran yesno
la drop yesno
sts test posttran

Question: What is surprising about that? Depriving a variable of its -label-
is never a good idea, I would think...

And Isabel already has a remedy available to her, as she mentioned


-----Ursprüngliche Nachricht-----
[] Im Auftrag von Isabelle
Gesendet: Donnerstag, 29. Oktober 2009 13:57
Betreff: st: label problem in sts test

Dear Stata-listers, 

For a survival analysis, I made a dataset where I had assigned a label
To a variable, but, by mistake, the label was not defined. 
I think that this situation produced an error message in the 
command sts test. 

sts test DV 

         failure _d:  diaggrp
   analysis time _t:  (DateOfFup-origin)/365.25
             origin:  time fdato
  exit on or before:  diaggrp==10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120
130 140 time mdy(12, 1, 2006)
                 id:  pnr
value label YesNoLbl not found

. label list

Is this expected? Have others met this situation?
(Note that I fixed my problem by assigning the label as it should have
been in the first place. )

Thank you for your comments

Isabelle Deltour

*   For searches and help try:

*   For searches and help try:

© Copyright 1996–2015 StataCorp LP   |   Terms of use   |   Privacy   |   Contact us   |   What's new   |   Site index