Bookmark and Share

Notice: On March 31, it was announced that Statalist is moving from an email list to a forum. The old list will shut down at the end of May, and its replacement, statalist.org is already up and running.


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

st: Problem while running a simple OLS regression


From   Louison CF <louison.cahenfourot@gmail.com>
To   statalist@hsphsun2.harvard.edu
Subject   st: Problem while running a simple OLS regression
Date   Fri, 24 Feb 2012 19:37:25 +0100

Hello everyone,


Despite my researches I have found nothing helpful yet to solve my problem, so I take the liberty to send an email to statalist. Please excuse me in advance for this question which is probably not the most interesting for advanced stata users.

Here is my problem: I want to run a simple ols regression with 6 variables (dependant variable + 5), and for an unknown reason, Stata does not run the regression when I include all the explanatory variables, but only when I remove at least one of them. I have tried many times with removing alternatively one of my explanatory variables, and it does work no matter which one I remove. As soon as I include all the 5 explanatory variables, it doesn't work anymore and produces such an output:

. reg logco2 emrightaus popaus gdpcapaus enuseaus co2intensaus

      Source |       SS       df       MS              			Number of obs =       6
-------------+------------------------------          			 F(  5,     0) =       .
       Model |  .021963775     5  .004392755           Prob > F      =       .
    Residual |           0     0           .           			R-squared     =  1.0000
-------------+------------------------------           			Adj R-squared =       .
       Total |  .021963775     5  .004392755           	Root MSE      =       0

------------------------------------------------------------------------------
   logco2aus |      Coef.   Std. Err.      t    P>|t|     [95% Conf. Interval]
-------------+----------------------------------------------------------------
  emrightaus |  -.0002742          .        .       .            .           .
      popaus |   4.07e-07          .        .       .            .           .
   gdpcapaus |   .0000328          .        .       .            .           .
    enuseaus |    .009534          .        .       .            .           .
co2intensaus |   2.281203          .        .       .            .           .
       _cons |   2.930911          .        .       .            .           .
------------------------------------------------------------------------------

Only the coefficient column is filled in. I do not understand where this comes from, I have checked my datas and they seem to be perfectly ok. I work with Stata 10.1 for Mac and just did an update-check, it is up-to-date.

I am really blocked here, and any help would be helpful.

Thanks a lot,

Louison
*
*   For searches and help try:
*   http://www.stata.com/help.cgi?search
*   http://www.stata.com/support/statalist/faq
*   http://www.ats.ucla.edu/stat/stata/


© Copyright 1996–2014 StataCorp LP   |   Terms of use   |   Privacy   |   Contact us   |   Site index